Senaman Kuruskan Badan Untuk Wanita





Masalah berat badan ataupun struktur badan untuk wanita memang selalu menjadi isu pada wanita. Tidak terlepas juga ke pada lelaki. Tapi kali ini nak tunjukkan cara-cara senaman kuruskan badan khasnya untuk wanita. Mudah dan senang untuk diamalkan.

Seperti senaman untuk punggung yang menarik merupakan keyword yang dicari, Samada nak melansingkan tubuh badan mahupun mengecilkan paha. Untuk wanita, dipersilakan mengikuti langkah-langkah yang bisa dilakukan di mana anda berada. Jangan lupa, 











10 Kereta Kebal Terbaik Di Dunia


Assalamualaikum..


Simple dan santai je post hari ini kerna aku mahu kongsikan entri mengenai TOP 10 KERETA KEBAL TERBAIK. Sebut kereta kebal, tentu kalian dapat membayangkan bagaimana rupa parasnya kan, ianya adalah satu kereta bersenjata yang besar, berat main ikut tan bukannya kilogram, ada senjata meriam yang panjang, rodanya unik dan mampu menahan serangan peluru dari pihak musuh.

Jadi aku senaraikan TOP 10 KERETA KEBAL TEBAIK ini dengan gambarnya sekali. Mungkin senarai ini boleh berubah dari semasa ke semasa kerana teknologi semakin pesat.  

LEOPARD 2 - JERMAN 
PROFIL LENGKAP LEOPARD 2 KLIK SINI


FV 4034 CHALLENGER 2  - ENGLAND
PROFIL LENGKAP FV 4032 CHALLENGER 2 KLIK SINI


M1 ABRAM - AMERIKA SYARIKAT
PROFIL LENGKAP M1 ABRAMS KLIK SINI


K2 BLACK PANTHER - KOREA SELATAN
PROFIL LENGKAP K2 BLACK PANTHER KLIK SINI


MERKAVA IV -ISRAEL
PROFIL LENGKAP MERKAVA IV KLIK SINI


K1A1- KOREA SELATAN
PROFIL LENGKAP K1A1 KLIK SINI


TYPE 90 - JEPUN
PROFIL LENGKAP TYPE 90 KLIK SINI


AMX-56 LECLERC OPERATORS - PERANCIS
PROFIL LENGKAP AMX-56 LECLERC OPERATORS KLIK SINI



TYPE 99 MBT - CHINA
PROFIL LENGKAP TYPE 99 MBT KLIK SINI


T-90 BHISMA- RUSIA
PROFIL LENGKAP T-90 BHISMA KLIK SINI



TENTU KALIAN TERTANYA-TANYA MANA MALAYSIA PUNYA KERETA KEBAL, JANGAN RISAU MALAYSIA ADA PUNYA. KAT BAWAH NI KERETA KEBAL YANG MALAYSIA MILIKI. IANYA BERNAMA PT 91 ATAU PENDEKAR.

PT 91 ATAU PENDEKAR
PROFIL LENGKAP PT91 ATAU PENDEKAR KLIK SINI

Rumah Terbalik Pertama di ASIA TENGGARA! : The UPSIDE DOWN HOUSE Only in Borneo





AMAZING! Hanya itu yang dapat saya gambarkan apabila melihat rumah ini yang sangat unik dan lain daripada yang lain. Dibuka untuk lawatan orang ramai pada 1 Feb 2012, 'UpsideDown House' ini akan menjadi ikon Pekan Tamparuli di masa hadapan. Terletak di tepi Jalan Telibong Tamparuli, tidak sukar untuk melawat rumah ini memandangkan lokasinya yang strategik di tepi jalan.

Lokasi Rumah Terbalik

Harga tiket untuk masuk ke sini ialah : RM18 (non-IC holder),RM10 (IC-holder),RM5(pelajar SMK dan SK) dan budak berumur bawah 3 tahun boleh masuk percuma.

Setibanya anda disini, anda akan disambut oleh para staf Rumah Terbalik ini, dan sememangnya mereka tidak lokek dengan senyuman.


Gambar dari 'Entrance'

Selesai membayar tiket, anda akan dibawa masuk ke dalam rumah ini. Seperti biasa,anda akan disuruh ketuk pintu menandakan kedatangan anda. Jangan terkejut sekiranya jika anda masuk, TV dan sofa berada di atas kepala anda! Ruangan yang ada dalam rumah ini spt ruang tamu, beranda, bilik tidur utama, tandas, bilik tidur anak lelaki dan dapur. Apa yang menarik perhatian saya, perabot-perabot yang ada dalam rumah ini semuanya dalam keadaan terbalik. Maaf saya tidak dapat tunggu lama-lama dalam rumah ini kerana berasa pening melihat semuanya yang seakan-akan menunjukkan anda berjalan di siling rumah! 

Perhatikan baju yang disidai. Seakan-akan rambut yang dikenakan 'Wax'.


Basikal juga turut 'UpsideDown'

Selesai anda dibawa meronda ke dalam kawasan rumah, terdapat juga 'Tamu' atau kedai yang menjual cenderamata dan 'Kedai Kopi' untuk anda bersantai mengembalikan anda ke dunia yang sebenar setelah melihat keadaan rumah yang 'Upside Down' ini. 

Tamu atau Kedai Cenderamata.


Antara cenderamata : 'Wood Bookmark'


Rekaan baju juga turut 'UpsideDown'! 

FAKTA MENARIK 'UPSIDEDOWN HOUSE'    
  1. Rumah ini mengisahkan tentang kehidupan bahagia keluarga yang berasal dari Kota Belud yang mana mereka mempunyai seorang anak lelaki tunggal. Ayahnya berasal dari Kota Belud dan berbangsa Dusun Tindal, Emaknya pula berasal daripada Papar dan berbangsa Cina-Kadazan (Sino)  dan anaknya mewarisi darah Dusun dan Cina.
  2. Konsep rumah terbalik ini hanya terdapat lima buah sahaja di dunia buat masa ini, dan ini yang kelima. Sementara rumah terbalik yang berada di Sabah ini adalah yang pertama seumpamanya di Asia Tenggara. 
  3. Sebaik anda memasuki rumah, semua barang dan perabot akan kelihatan terbalik. Cuma ada satu sahaja benda yang berada pada kedudukan normal (tidak terbalik). Perhatikan betul-betul jika anda berpeluang ke sini nanti. 
  4. Anak lelaki tunggal mereka amat meminati seni pertahanan diri Aikido. Yang menarik, di bilik anak lelaki mereka ada poster Steven Seagel, lagenda Aikido dunia.
  5. Perabot yang paling berat di dalam rumah ini ialah MESIN JAHIT iaitu seberat 35kg! 
  6. Rumah ini berkonsepkan rumah tempatan terutamanya rumah-rumah di daerah Kota Belud.
  7. Anda tidak masuk melalui pintu hadapan tetapi dari ruang tamu rumah. Beranda rumah pula ditutup dengan cermin agar hujan tidak masuk walaupun hakikatnya beranda rumah sebenar 'open air'.
  8. Pembukaan 'Grand Opening' rumah ini ialah pada 28 Feb 2012 tetapi sudah mula dibuka untuk lawatan orang ramai pada hari ini (1 Feb 2012). 
  9. Bilik tidur utama juga menarik dengan hiasan komputer terbalik! Di bahagian tandas pula, mesin basuh terbalik, di laman rumah pula, kereta Kancil terbalik!
  10. Rumah ini dan kawasan sekitarnya dilengkapi CCTV!
  11. Tidak dibenarkan mengambil sebarang gambar di dalam rumah, jika mahu, anda mesti membayarnya dengan harga RM100 sekeping pada masa sekarang!
Perhatikan kereta sorong tersebut.


Tamu, Pejabat, Kedai Kopi dan Tandas.


Kemudahan tandas yang selesa.


Kereta 'Kancil' terbalik.


Gambar dari tepi sebelah garaj.


Menakjubkan


Lihat Stesen Minyak Shell itu. The UpsideDown House betul-betul terletak di tepi jalan ini. 

'UpsideDown House' ini dibuka 8 pagi hingga 8 malam setiap hari dan akan dirasmikan pada 28 Feb 2012. Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada Mr. Kenny Anthonio Jinidu di talian 016 8395736 dan anda juga boleh mengikuti perkembangan mereka di FB Page mereka (Rumah Terbalik - The Upside Down House in Borneo!).

Gambar² di bawah pula adalah antara koleksi gambar bahagian dalam 'UpsideDown House' yang telah dipaparkan oleh Halaman Peminat mereka sendiri iaitu Rumah Terbalik - The Upside Down House in Borneo! di Fanpage Facebook mereka semasa di dalam proses pembikinan rumah terbalik berkenaan. Anda juga boleh masuk ke bahagian album page tersebut ( Klik Sini ) untuk melihat lebih banyak gambar 'UpsideDown House' di sana.

putihkan gigi, gigi putih & gigi kuning
IKLAN DISINI HANYA RM5 sebulan